top of page

Co vše dokáže domácí pekárna, aneb proč si ji pořídit?

Aktualizováno: 25. 11. 2020

Pečení chleba je složitá činnost, která vám zabere spoustu času, námahy a špinavého nádobí. Nebo ne? S domácí pekárnou vám odpadá zdlouhavé kynutí, namáhavé hnětení a riziko, že chleba správně nevyskočí. A jistě vás překvapí, že chleba je jen začátek. Domácí pekárna je multifunkční pomocník do každé domácnosti!


1. Vůně čerstvého pečiva místo budíčku


Večer nachystáte do pekárny suroviny a ráno se budíte s čerstvým chlebem. Funkce odloženého startu se postará o to, abyste měli pečivo vždy v pravý čas.



2. Kontrola nad složením


Nestačíte se divit nad složením pečiva v obchodech? Díky domácí přípravě chleba víte přesně, co jíte. K dostání jsou předpřipravené směsi, které neobsahují konzervanty a Éčka, nebo si jednoduše připravte chléb dle vlastních představ. Recepty naleznete například zde.



3. Hnětení bez námahy

Domácí pekárna zajistí efektivní mísení i hnětení a vás tak po přípravě kynutého těsta už nebudou bolet celé ruce.



4. Úspora času, energie a peněz


Domácí pekárna spotřebuje oproti elektrické troubě méně energie. Šetří čas a také vaše peníze - doma upečený chléb často vychází výrazně levněji než koupený v obchodě. Záleží samozřejmě na použitých surovinách. Vyplatí se především speciální chleby jako žitný, celozrnný či se speciálními přísadami jako jsou semínka, olivy nebo sušená rajčata.



5. Vašim nápadům se meze nekladou


Jak jsme již zmínili, je jen na vás, jaké přísady do svého pečiva dáte. Nesnášíte rozinky, ale v obchodě nenajdete mazanec bez rozinek? Tak si ho upečte!



6. Pizza těsto, nebo kynutá vánočka?


Pokud neplánujete péct hranatý chléb nebo mazanec, svěřte pekárně alespoň hnětení a kynutí, je v tomto obrovským pomocníkem. Těsto na pizzu, housky nebo vánočku vypracuje do perfektní konzistence.



7. Jogurtovač nepotřebujete


Většina dobrých pekáren překvapivě zvládá i výrobu marmelád, domácích jogurtů nebo dortových korpusů! Nebojte se, že byste to nezvládli. Ke každé pekárně je návod, kde jsou přesně popsané jednotlivé postupy. Recepty snadno naleznete na internetu, nebo postupujte dle poměrů zde.











---



581 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page